Arnäs IF

Referat: Bollsta IK - Arnäs IF

Halvtid 3-0
En match med två ansikten.

Första halvlek spelar vi i stort sett felfritt både i försvar och anfall. Försvarsmässigt styrde vi motståndarna dit vi ville och hade full kontroll i första. Anfallsmässigt förde vi spelet helt och hållet. Ett passningspel som var noggrant, enkelt och med variation på korta när vi hade möjlighet till det och bollar i djupet när vi var i position. 3-0 var i underkant och 2 till 3 mål till hade varit rättvist.

I andra kommer vi ut och pang så gör Arnäs mål i 46:e minuten. Arnäs började lyfta långa bollar och gjorde en rejäl uppryckning i andra. Vi börjar att stressa i passningspelet i uppbyggnaden och tappar den enkelhet och noggranhet vi hade i första. Vi spelar med alldeles för små marginaler. Vi har ändå flera bra anfall där vi kommer igenom både centralt och på kanten och 2-3 bollar i mål hade vi förtjänat. Försvarsspelets trygghet stannade i omklädningsrummet i paus och vi kunde inte mobilesera och ta tillbaka det lugn vi hade i första. Vi tog beslut nån sekund för sent, låg långt ifrån varandra i sidled och lätt Arnäs slå bollarna mellan oss alldeles för lätt. Lina var ett flertal gångerr en sista utpost att lita på och stängde igen efter Arnäs andra mål.

På hela taget så tar vi med oss den första halvlekens anfallsspel och försvarsspel samt andra halvlekens anfall de gånger vi hittade våra yttrar och forwards.
Emily var det stora utropstecknet idag på yttermittfältet vilket också reulterade i ett mål, en av hennes bästa matcher. Ello på samma kant tog för sig som ytterback på ett föredömligt sätt. Lina har en hög lägsta nivå och såg till att stänga igen i slutet av matchen. Avslutningsvis så gör Tuva ett ordentligt jobb på mittfältet och styr försvars och anfalls spel med stort självförtroende. Har bra värderingar när djupledspasset skall komma och när det är läge att spela på spelare. Gigant på mitten.

Nu njuter av segerns sötma fram till tisdag börjar arbetet mot Hägglunds borta, i sista matchen för året.